14 juni, 2009

De blazer.

De blazer is leuk, vooral omdat hij heel makkelijk op veel verschilledne manieren te combineren is, zowel een paar maten te groot of juist in kleine en te korte modellen. Vooral leuk in het zwart, donkerblauw en grijs. Een apart kleurtje of wit kan ook leuk zijn, maar is moeilijker leuk te combineren.

Hoe te dragen:
Bij veel kleding stukken staat het leuk als je het combineert met het tegenovergestelde. Dit geldt zeker voor de blazer. De blazer oogt voor dagelijks gebruik al snel te zakelijk, tenzij je het met de juist kledingstukken aantrekt. Er zijn 2 manieren waarop de Blazer meestal wordt gedragen. (tip: kijk voor blazers ook eens op een rommel/vlooien-markt. Vaak kan je daar voor heel weinig geld mooie blazers weghalen)

(H&M€29,90)

De eerste manier is het best te omschrijven al 'rock'. (zie: voorbeelde: foto 1 & 2) Hierbij draag je bijvoorbeeld een oldskool/rock shirt. (tip: koop je shirt een paar maten, bij een kleding stuk dat zo'n zakelijke uitstraling heeft als de blazer kan je de kleding eronder het best zo nochalant mogelijk houden) Als je niet houdt van shirt met opdruk kan je ook kiezen voor een oversized hempje in bijvoorbeeld wit of zwart, of juist een hele knallende kleur, hieronder kan je het best een skinnyjeans of lange legging dragen. Onder de skinnyjeans of lange legging kan vrijwel elk soort schoenen gedragen worden, van slipper en flatjes tot laarzen en pumps.. (tip: Voor een rock uitstraling kan je ook normale kleding stukken zelf onder handen nemen. met scheuren en gaten in een shirt of broek behaal je namenlijk al snel een 'rock' look)
(H&M€9,90)

Als dit iets is wat je totaal niet leuk vindt is er nog de 2e manier. (zie: voorbeelden: foto 3 & 4)Deze manier is meer te omschrijven als 'romantisch' of 'girly'. denk hierbij aan jurkjes en lieve hempjes in zachte tinten (zoals; roze, beige, bruin, brons, (gebroken) wit, grijs) Onder een jurkje kan je het beste een donkere zwarte panty of een legging dragen, tenzij het heerlijk weer is, dan kunnen de benen natuurlij gewoon geshowd worden (tip: draag nooit een huidskleurige panty overdag. dit staat automatisch oudbollig. Ik vind dat het enige moment waarop de huidskleurige panty nog kan op een gala is. probeer hem te vermijden bij andere gelegenheden.) Ik zelf zou nooit overdag onder een jurkje pumps dragen, omdat dit heel snel hoerig staat en je benen snel dik en korter lijken. Dichte pumps, enkel laarsjes, afzak laarsjes, flatjes en slippers zijn wel aan te raden.

(H&M€14,90)

voorbeelden:
4 opmerkingen:

 1. denk jij dat ik te jong ben voor een blazer?

  ik ben 13 jaar(: over 1 maand 14.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hangt ook een beetje af van hoe je eruit ziet, en het aller belangrijkste: hoe jij je voelt als je een blazer aan hebt.

  Ik zou als ik jou was gewoon een keer een blazer aantrekken, en kijken hoe het staat. als jij je er niet goed bij voelt, zou ik het niet doen. Maar als jij je juist zekerder en mooi gaat voelen, zou ik er zeker 1 aanschaffen! Je kan ook beginnen door een blazer van katoen te kopen, en een korte. Deze vallen wat minder op. (je moet even een kijkje nemen bij de site van de H&M, dan zie je hoeveel verschillende soorten er zijn!)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook echt gek op!! ben zelf 16 maar draag ze al vanaf mn 14e.. dus kan gewoon..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi hoi!
  ik heb dus een zwarte blazer van de h&m maar is voor best dicht je kan net een klein beetje topje zien zeg maar.
  en ik heb niet echt een leuk shirt voor eronder en dat shirtje van de voorbeeld hierbvoen van de h&m met die opdruk stond me dus echt niet!
  heb blond haar btw, dus zwart is zoiezo al heel donker daarbij, en wil het niet nog donkerder gaan maken! en knal kleuren vind ik niet mooi, maar wat dan???
  xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen