22 juni, 2009

Kabbalah red string. (+ zelfmaken!)

Hollywood hype: Het kabbalah bandje.


De meest bekende aanhangster van dit geloof is natuurlijk Madonna. Al snal namen veel celebs dit van haar over, en langzaam is dit geloof uitgebreid tot een modetrend.

De Kabbala of Kabbalah is een joods religieus filosofisch systeem dat beweert inzicht te geven in de goddelijke natuur. Kabbalah (קבלה of QBLH) is een Hebreeuws woord dat ontvangst of openbaring betekent.

De basis van dit geloof is opzich mooi, maar de betekenis van het woord kan natuurlijk voor ons allemaal gelden, openbaring en ontvangst zijn natuurlijk begrippen die voor ieder van ons op toepassing kunnen zijn. Om mee te doen aan deze rage hoef je niet per se een overtuigende kabbalah liefhebber te zijn. (dit bewijzen bijvoorbeeld Britney spears en Paris Hilton)
Zelf maken:
De echte kabbalah red strings zijn behoorlijk duur, maar ze zijn makkelijk na te maken.

De kabbalah red string is er in veel verschillende soorten,:
-1 draad.
-3 draden. (gevlochten)
-Kralen.

Er worden verschillende materialen gebruikt:
-leer.
-garen.
-wol.
-katoenen draden.
-kraaltjes (van plastic of steen)

Sommige zijn versierd met goud of zilver. Je kan er dus ook voor kiezen een armbandje te verwerken. (dit kan bijvoorbeeld door een zilver of goud kleurig armbandje te kopen, en een rode draad er doorheen te vlechten)

Sommige bandjes hebben een bedeltje of sluiting, andere niet. Je kan dus vrijwel alle kanten op.

Het spreekt eigenlijk voor zich, ga je voor de enkele rode draad (deze wordt het meest gedragen, voor voorbeeld zie: madonna) ben je vrij snel klaar. Questie van een stukje wol of garen afknippen en omknopen. (deze heeft namenlijk geen sluiting) Het zelfde geldt voor de 3 draden red string, enige wat je dan meer moet is eerst een vlechtje maken. De bandjes van leer en kralen werken in principe het zelfde. Je kan zelf bepalen hoeveel werk je ervan maakt, en hoeveel geld je er aan uitgeeft.

voor goedkope slotjes en bedeltjes zou je even moeten kijken in een plaatselijke hobby winkel. In de grotere steden heb je veel sieraden en kralen winkeltjes waar je deze ook kan halen voor weinig geld.

2 opmerkingen:

  1. Wie geloven er nog meer in!!?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het grote onzin als je denkt dat dit helpt!!.
    Fantastische geld verspilling. Het helpt alleen als je er zelf ingelooft.
    Alleen maar omdat masaal cellebrity's erin lopen, betekend nog niet dat wij dat ook moeten gaan doen. Tenzij je een schaap bent.

    BeantwoordenVerwijderen