18 juni, 2009

Oversized.

1.Het Oversized/lange hempje.
Waarom zou elk meisje een lange singlet moeten hebben? Omdat het zo makkelijk op verschillende manieren te dragen is. Ook heb je ontzettend veel verschillende soorten, maar makkelijk is het altijd. Tip: ook leuk en vaak goedkoper: koop een gewoon hempje een aantal maten te groot, of kijk ook eens op de mannen afdeling. Ik zelf koop bijna altijd tops 1 maat te groot, maar als je het 2 of 3 maten te groot koopt, krijg je vaak een leuk long oversized effect. Ook kan je een saai jrukje opleuken door er een lang hempje overheen te dragen. Welke winkels: New Yorker, H&M, Only/Vero Moda, Bershka, Zara.

Hoe te dragen:
Bijvoorbeeld als jurkje. Vaak vallen lange hempjes net iets te kort, in dit geval kan je hem dragen met een onder jurkje (bij de H&M vind je een onder jurkje strapless voor 9,90 en niet strapless voor 12,90) als je een hempje dat al lang valt iets te groot koopt, kan het vaak wel net als jurkje gedragen worden. In de zomer zonder of met legging/panty.

Voorbeelden:Of In je kleding.Een oversized hempje kan ook heel leuk om te dragen ín je broek of rok.

Verder kan je de singlet ook gewoon over een spijkerbroek of over een rokje dragen.
Met kouder weer kan een vestje of blazer makkelijk gedragen worden over de singlet, met warmer weer kan je leuk combineren met een gilletje of een vestje zonder mouwen.
2. Oversized blouse.
De oversized blouse kan heel leuk zijn, mits je hem conbineert met iets straks. anders wordt het snel te slordig. Een écht lange blouse kan je dragen als jurkje, een blouse in een paar maten te groot staat vaak leuk met een legging of skinny jeans.
Winkels: Ik zelf Kijk voor oversized blousen bij mannen afdelingen en in goed kopere winkels. zou heb ik 4 oversiezed houthakkers blousen gekocht in de Zeemand voor €3,- per stuk. ook grote kans van slagen bij: H&M, zara, Vero Moda/Only. Een gewone blouse een paar maten te groot kopen kan heel leuk staan.
H&M:

(vrouwenafdeling)(mannenafdeling)Hoe te dragen:
Dit is bijna het zelfde als bij de singlet, enige waarbij je hier meer op moet letten, is dat je bij een oversized blouse niet ook een oversized broek of rokje gaat dragen. dan wordt het 9 van de 10 keer te slonzig.

als jurkje (met of zonder legging):Als je een oversized blouse als jurkje draagt, hou er dan rekening mee dat hij niet te kort is. Als dat wel het geval is kan ook de oversized blouse ook met onderjurkje gedragen worden. Als je een legging draagt, zou ik erop letten dat je bij een lichte blouse een donkere legging draagt en bij een donkere blouse een wat lichtere legging. Hou bij een oversized blouse de kleding die je eronder draagt simpel.In je broek/rok:


Of gewoon over je broek:Of als vestje ( zorg dan dat de kleding onder je blouse niet ook erg oversized is)

accesoires bij oversized kleding:
Op het gebied van shoenen kan je bijna elke kant op.er zijn 2 dingen die voornamelijk erg leuk kunnen staan bij zowel de oversized blouse of singlet. dat zijn de lange ketting, en een riem. voorbeelden: H&M
Hoe te dragen:
1 opmerking: