24 juni, 2009

Not skinny + blote benen.

Met het heerlijke weer waar we mee te maken krijgen deze zomer willen we natuurlijk niet de hele dag lange broeken aan, maar ook onze benen kunnen showen. Veel van ons zullen zich misschien onzeker voelen, maar dat is eigenlijk niet nodig.Model:
Vaak maken meisjes met stevige bovenbenen de fout om hun shorts/broeken/rokjes/jurkjes nét iets te lang te nemen. Ze denken dat ze zo meer verhullen, maar eigenlijk maakt het je dikker. Een broek of rok tot of net over de knie oogt juist dikker dan een hele korte variant. (in kortere modellen lijken je benen juist langer en ogen dan juist vaak slanker)

Als je stevige bovenbenen hebt, en je gaat dus wél voor de korte short, neem dan wel een normale heup-short. Iets steverige meisjes zijn vaak bang voor vetrolletjes over de rand van je broek/rok, en nemen daardoor of een te hoog model of één met een te laag kruis. Dit maakt je vooral bij de heup en been partij echt veel dikker dan een heup-model!

Een rok/jurkje/short kleed meestal het beste af als je een model neemt dat ongeveer valt tot halverwege je boven been. Niet te lang, maar ook niet té kort dus, dit oogt bij meisjes met vormen nou eenmaal sneller trashy dan bij slanke meisjes.


Uitzondering: uitlopende jurkjes of kokerrokken. Deze kan je wel dragen op een model tot of tot over je knie. (net iets boven de knie maakt vaak slanker dan over de knie) omdat deze niet strak om je benen heen vormen, benadruk je ook je benen niet.

hoe het NIET moet:


Hoe het WEL moet:Kleuren:
Lichte kleuren maken vaak breder, dit geldt niet altijd. maar let er wel op als je iets koopt. Donkere kleuren kleden meestal af. Drukke printjes zijn ook een aanrader, (vooral bij jurkjes) omdat je dan eventuele vetrollen haast niet ziet.

Probeer áltijd je sterkste punten te benadrukken. Ben je niet blij met je benen, maar wel met je decolleté, Kies dan voor een laag uitgesneden top. Ben jij ontevrede met je cupmaat maar blij met je billen, draag dan een strakke short/rok. Leg altijd de nadruk op je sterkste punten en verberg je zwakste. zodra je kleding aan doet die bij je lichaam past voel je je vanzelf zelfverzekerder en straal je dat ook uit. En voor de dames onder ons die vele sterke punten hebben: Leg de nadruk op één van de vele, anders wordt het al snel way toooo much. Als je echt onzeker bent over je benen, kan je onder korte modellen ook een zwarte legging dragen, dit maakt je benen langer en dunner lijken.

2 opmerkingen:

  1. handig stukje,
    ik heb dikke bovenbenen én ik ben klein =|

    die laatste outfit van beyoncé is nice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die eerste foto met die vrouwen benen is wel een beetje nasty

    BeantwoordenVerwijderen